Zásady ochrany soukromí

 
Prohlášení o ochraně osobních údajů
Ochrana Vašich osobních údajů je pro nás důležitá. Ve společnosti Diamond Dream CZ s.r.o., IČO: 06776477, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě v oddíle C, vložce 73251(dále jen „Diamond Dream CZ“) se zavazujeme poskytnuté osobní údaje chránit.
Níže naleznete informace o tom, proč, jak a jaké údaje zpracováváme, včetně informací o způsobu, jak nás kontaktovat, pokud budete mít dotazy týkající se zpracování Vašich osobních údajů. Zavazujeme se, že s Vašimi údaji budeme nakládat tak, abychom zamezili jejich zneužití.
Zavazujeme se učinit veškerá opatření, abychom zamezili zneužití osobních údajů, které nám poskytujete. Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze v případech existence právního titulu pro zpracování osobních údajů.
Vzhledem k přijetí Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováváním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES - obecné nařízení o ochraně osobních údajů - (dále jen „GDPR“), za účelem ochrany základních práv a svobod fyzických osob, publikujeme tyto zásady ochrany soukromí.
 
ÚČELY ZPRACOVÁNÍ VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Vaše osobní údaje budeme zpracovávat v rozsahu, v jakém nám byly Vámi poskytnuty, tj. zejména v rozsahu: jméno, příjmení, e-mail, telefonní číslo. Dále budeme zpracovávat informace z pohybu po webu (cookies). V případě budoucího smluvního ujednání budeme zpracovávat osobní údaje nezbytné k uzavření kupní smlouvy a plnění dalších zákonných povinností s tím souvisejících.
Osobní údaje z kontaktního formulářů zpracováváme pro účely osobního kontaktu po Vašem projeveném zájmu.
Vaše osobní údaje tedy zpracováváme v rozsahu, který je nezbytný pro poskytnutí individuálních služeb. Pokud jsme zpracovateli osobních údajů, tak platí, že osobní údaje zpravidla nezpracováváme na základě vašeho souhlasu, ale hlavně z důvodů nezbytných pro plnění smlouvy nebo pro provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost; dále zpracováváme osobní údaje z důvodu nezbytnosti pro splnění právních povinností, které se na nás vztahují, popř. je zpracování nezbytné pro účely našich oprávněných zájmů. Pokud budeme výjimečně, např. z důvodů zasílání našeho newsletteru, zpracovávat vaše osobní údaje na základě vámi udělovaného souhlasu, chráníme osobní údaje také v souladu s těmito zásadami ochrany soukromí.
V případě, že osobní údaje zpracováváme z důvodů našich oprávněných zájmů, plynou tyto oprávněné zájmy zejména ze samostatného smluvního ujednání s vámi jakožto zákazníkem – subjektem údajů.
 
PRÁVNÍ ZÁKLAD PRO ZPRACOVÁNÍ
Právním základem zpracování osobních údajů jsou zejména platné právní předpisy ČR, nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováváním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů - GDPR). Z českých právních předpisů je zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění.
 
KATEGORIE OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Diamond Dream CZ nezpracovává zvláštní kategorie osobních údajů, pokud to nebude výslovně dohodnuto ve smlouvě či jiném právním dokumentu, v tomto případě bude projednán i právní základ zpracování takových osobních údajů.
 
PŘÍJEMCI A ZPRACOVATELÉ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Diamond Dream CZ může nebo musí osobní údaje poskytnout zejména těmto kategoriím příjemců:
  • orgánům veřejné moci a jiným subjektům, pokud to bude vyžadovat platný právní předpis nebo to bude uloženo rozhodnutím orgánů správní či soudní moci;
  • účetním a daňovým poradcům, popř. svým právním zástupům;
  • poskytovatelům poštovních a komunikačních služeb a služeb elektronických komunikací;
  • poskytovatelům platebních služeb a zpracovatelům plateb a dalších služeb.
DOBA, PO KTEROU JSOU VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ULOŽENY
Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu a archivujeme podle zákonných lhůt, které nám ukládají právní předpisy. Například v případě telefonické či osobní konzultace, pokud nedojde k uzavření kupní či jiné smlouvy, zpracováváme osobní údaje po dobu nezbytně nutnou, zpravidla 60 dnů ode dne proběhlé konzultace. Pokud osobní konzultace neproběhne a nebude sjednán nový termín, budou osobní údaje smazány do 30 dnů.
Nejzazší dobou zpracování osobních údajů, kterou vůči vám uplatňujeme, je zpravidla 5 let ode dne, kdy došlo k ukončení právního vztahu, případně 10 let od konce zdaňovacího období, ve kterém k plnění došlo z důvodů plnění zákonných povinností. Uvedená doba zpracování vyplývá zejména ze zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, případně ze zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, v platném znění. Po uplynutí této doby budou všechny vaše osobní údaje smazány, pokud během doby zpracování nevyvstane jiný zákonný důvod pro delší dobu zpracování.
Osobní údaje, které zpracováváme s vašim souhlasem, uchováváme pouze po dobu trvání účelu, k němuž byl souhlas udělen.
 
VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI S OCHRANOU OSOBNÍCH ÚDAJŮ
Vaše osobní údaje zpracováváme transparentně, zákonně a korektně. Jakožto subjekt údajů máte právo se na nás kdykoli obrátit, abyste získali informace o zpracování vašich osobních údajů.
Náleží vám:
  • právo na přístup k osobním údajům - máte právo vyžádat si kopii svých osobních údajů, které o vás shromažďujeme.
  • právo na opravu osobních údajů - pokud se domníváte, že osobní údaje, které o vás vedeme, jsou nepřesné či neúplné, máte právo nás požádat o jejich aktualizaci či doplnění́;
  • právo na výmaz osobních údajů (právo být zapomenut) - máte právo požadovat výmaz svých osobních údajů, pokud nejsou potřebné pro účel, pro který byly zpracovávány, pokud jste odvolal souhlas s jejich zpracováním, byly zpracovány protiprávně, musí být vymazány ke splnění právní povinnosti, nebo byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti;
  • právo na omezení zpracování osobních údajů - máte právo požadovat omezení zpracování, pokud popíráte přesnost vašich osobních údajů, nebo je jejich zpracování protiprávní, ale odmítáte výmaz takových osobních údajů, nebo pokud nás požádáte, můžeme vaše vybrané osobní údaje zpracovávat i po té, co nejsou potřebné k účelu, pro který byly vámi poskytnuty (např. v souvislosti s uplatněním nároku u soudu, k němuž námi zpracovávané osobní údaje potřebujete), nebo jste vznesli námitku proti zpracování, přičemž není zřejmé, zda náš oprávněný zájem převažuje nad vašimi oprávněnými zájmy;
  • právo na přenositelnost osobních údajů - v případě automatizovaného zpracování osobních údajů, které je založeno na uzavřené smlouvě nebo souhlasu, který jste nám udělili, máte právo na tzv. přenositelnost těchto údajů, které vám budou poskytnuty ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, se kterým Diamond Dream CZ pracuje;
           právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů - kdykoli můžete vznést námitku proti zpracování osobních údajů. Stejně tak můžete vznést námitku proti zpracování v situaci, že vaše osobní údaje zpracováváme pro účely přímého marketingu. V takovém případě vaše osobní údaje již nadále nebudeme takto zpracovávat pro tento účel;
•           právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů - v případě, že jste nám poskytli souhlas se zpracováním osobním údajů pro účely, které vyžadují souhlas, máte právo kdykoli tento souhlas odvolat. Zpracování osobních údajů, ke kterému došlo před odvoláním souhlasu, je zákonné;
•           právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.
 
Pro správu Vašich osobních údajů nás můžete kontaktovat na emailu podpora%z%diamond-dream.eu nebo na adrese našeho sídla.
Na vaše žádosti, které se týkají uplatnění vašich práv, budeme reagovat bez zbytečného odkladu ve lhůtě jednoho měsíce od obdržení žádosti. Lhůtu je však v případě potřeby možné prodloužit o další dva měsíce. O takovém prodloužení včetně důvodů, které nás k němu vedly, vás budeme vždy informovat. Komunikaci povedeme způsobem, který preferujete (e-mail, dopis). Dbejte prosím na to, že před vyřízením žádosti jsme oprávněni si hodnověrným způsobem ověřit vaši identitu, abychom zabezpečili, že informace budou poskytnuty oprávněnému subjektu údajů.
 
Zásady používání cookies
Co jsou to cookies?
Cookies jsou malá množství dat, která naše servery posílají vašemu počítači a jejichž cílem je lepší využití našich serverů a přizpůsobení jejich obsahu vašim potřebám. Cookies běžně používají téměř všechny internetové stránky na světě. Cílem cookies je zvýšit uživatelskou přívětivost opakovaně navštívených internetových stránek, proto jsou pro vás užitečné. Pokud pro návštěvu našich internetových stránek použijete stejný počítač a stejný internetový prohlížeč, cookies pomáhají vašemu počítači zapamatovat si navštívené stránky a jejich nastavení stránek.
 
Druhy cookies
Existují dočasné cookies a trvalé cookies. Dočasné jsou uloženy ve vašem počítači jen do ukončení prohlížeče a umožňují uchovávání informací při přecházení z jedné webové stránky na druhou. Tím odstraňují potřebu opakovaného zadávání některých údajů a usnadňují vám tak práci. Trvalé cookies pomáhají identifikovat váš počítač v případě, že znovu navštívíte náš web. Neumožňují však jakkoliv identifikovat vás osobně. Cílem trvalých cookies je přizpůsobovat naše stránky vašim zájmům, aniž bychom jakkoliv identifikovali vás osobně. Příslušná data ukládáme zcela anonymizovaně a nespojujeme je s jakýmikoliv jinými daty. Cookies využíváme pouze k technickým účelům, nespojujeme údaje získané prostřednictvím cookies s jakýmikoliv jinými údaji. S cookies pracujeme tak, že neumožňují identifikaci konkrétních osob. Prostřednictvím našich webových stránek mohou být ve vašem počítači ukládány také cookies provozovatelů reklamních systémů, které se nachází na našich stránkách. V rámci remarketingu využíváme také systémy Google. Data z remarketingu používáme výhradně k segmentaci návštěvníků za účelem doručení relevantnějšího reklamního sdělení. Segmenty jsou vytvořeny na základě několika obecných vzorců chování návštěvníků.
Když nechcete používat cookies
Běžné webové prohlížeče podporují správu cookies. To znamená, že v rámci nastavení vašeho prohlížeče můžete jednotlivé cookies ručně smazat, zablokovat či zcela zakázat jejich použití. Je možné blokovat nebo povolit cookies i pro jednotlivé internetové stránky. Pokud chcete bližší informace o nastavení cookies, použijte nápovědu ve vašem prohlížeči. Pokud bude mít váš prohlížeč použití cookies povoleno, předpokládáme, že souhlasíte s využíváním standardních cookies ze strany našich serverů.
 
AKTUALIZACE ZÁSAD OCHRANY SOUKROMÍ
Zásady ochrany soukromí budeme v případě potřeby aktualizovat. Doporučujeme tyto Zásady pravidelně procházet, abyste byli aktuálně informováni o tom, jak pomáháme chránit Vaše osobní údaje, které jste nám dali k dispozici.